Tips en Ideeën om Eendjes te Verkopen

Stap 1: Nummers invullen
Stap 2: Aanbellen
Stap 3: Flyer geven
Stap 4: Flyer uitleggen
Stap 5: Flyer laten lezen
Stap 6: QR code scannen
Stap 7: Eendjes kopen

De BadEendjesrace geeft je de kans om samen geld in te zamelen voor jouw club en tegelijkertijd een leuke dag te organiseren voor iedereen. Of je nu jong bent of wat ouder, jouw hulp is heel belangrijk voor het slagen van dit evenement.

 

Hier zijn wat tips om je te helpen goed eendjes te verkopen en plezier te hebben:

Weet Wat Je Verkoopt
Zorg dat je alles weet over de BadEendjesrace – wanneer het is (30 Juni!), waarom we het doen (geld ophalen voor je club!), en wat de kopers kunnen winnen (kijk op de achterkant van de flyer!). Dit maakt het makkelijker om anderen enthousiast te maken!

Praat met Mensen Die Je Kent
Begin met het vragen aan vrienden, familie en bekenden. Mensen die je kent willen vaak graag je club steunen.

Ga Langs Deuren
Als je dit fijn vindt, kun je langs deuren gaan in je buurt. Draag altijd iets dat laat zien dat je bij de club hoort en wees altijd vriendelijk en netjes bij iedereen. Ga met een groepje om snel veel huizen te bezoeken.

Neem geen contant geld aan
Omdat we niet willen dat jullie veel contact geld op zak hebben tijdens het verkopen, mag je geen eendjes verkopen als iemand met contant brief/munt geld betaalt. Bedank de persoon en zeg dat je de eendjes alleen via iDeal mag verkopen.

Verkoop Online
Gebruik social media om meer eendjes te verkopen. Zet berichten online, leuke weetjes over het evenement en deel foto’s of filmpjes die het evenement promoten. Gebruik hiervoor onze Link Generator om jouw persoonlijke link te maken.

QR code of link
Als de meneer of mevrouw niet weet hoe een QR code werkt, kun je ze ook vragen om naar eendenrace.nl/hoorn te gaan. Hier kunnen ze ook een eendje kopen. Vergeet niet je club- en team/lid nummers door te geven.

De Link Generator
Gebruik hieronder onze speciale link generator om een persoonlijke verkooplink te maken. Deze link kun je makkelijk delen met familie, vrienden en bekenden via bijvoorbeeld WhatsApp. Het is een snelle en simpele manier om verkopen te doen zonder dat je ergens heen hoeft. Hier is een voorbeeld bericht: “Hoi allemaal! zouden julie mijn club willen sponsoren door mee te doen met de badeendjesrace? Jullie kunnen mooie prijzen winnen en je helpt ons er heel erg mee!”

 Verkoop op Drukke Plekken
Met toestemming kun je ook op drukke plekken staan, zoals in parken, bij evenementen of buiten supermarkten. Zorg dat je altijd de regels volgt die gelden voor verkoop op deze plekken.


Combineer met Evenementen
Als er andere activiteiten bij de club zijn, probeer dan ook daar eendjes te verkopen. Dit kan extra mensen aantrekken die de club willen steunen.


Vertel Waar Het Geld Naartoe Gaat
Laat kopers weten waar het geld naartoe gaat. Mensen kopen sneller als ze weten dat hun geld helpt bij bijvoorbeeld het verbeteren van je clubgebouw of het steunen van jeugdprogramma’s. Vraag hiervoor je club of vereniging.


Oefen Je Verhaal
Oefen wat je gaat zeggen voordat je begint met verkopen. Een duidelijke, overtuigende uitleg kan veel uitmaken in hoe mensen reageren.


Bijvoorbeeld:

– Hallo meneer/mevrouw, zou u onze club willen sponsoren door een badeendje te kopen voor de badeendjesrace op 30 Juni in Hoorn?

– Eén badeendje kost 5 euro, u kunt er natuurlijk ook meer dan één kopen

– Op de achterkant van de flyer kunt u zien wat u kunt winnen

– Door de QR code te scannen kunt u een eendje kopen, zou u de nummers in willen vullen zodat het geld bij onze club terecht komt?


Blijf wachten tot ze hebben afgerekend op hun telefoon


– Bedankt voor uw donatie! Uw Badeendjes nummers krijgt u een paar weken voor de race!


Neem de flyer weer mee om aan de volgende persoon te geven


Blijf Vrolijk
Niet iedereen zal een eendje willen kopen, en dat is prima! Blijf vrolijk en netjes, wat mensen ook zeggen.

Met deze tips ben je goed voorbereid om te beginnen met de verkoop van eendjes. 

Elk eendje dat je verkoopt, helpt jouw club verder en zorgt voor een succesvolle BadEendjesrace. Veel succes!