Club/Verenigingsinformatie voor de badeendjesrace

Welkom bij de BadEendjesrace! Deze pagina is speciaal ontworpen om clubs en verenigingen zoals die van jullie te helpen bij het organiseren en motiveren van leden om actief deel te nemen aan deze spannende fondsenwervingsactiviteit. Hier zijn enkele nuttige tips en ideeën:

Leden en Teams Nummeren:

Elke club ontvangt een uniek clubnummer van ons. Het is belangrijk om elk lid een individueel nummer te geven of leden in teams te verdelen en elk team een nummer toe te kennen. Deze nummers zijn cruciaal voor het bijhouden van verkopen en het toekennen van donaties aan de juiste club en persoon. Leden kunnen hun eigen nummer invullen op de flyers om de verkoop correct te registreren.

Informeer Leden over het Belang van Nummers:

Zorg ervoor dat alle leden begrijpen dat hun unieke nummers essentieel zijn voor het registreren van verkochte eendjes. Een goede administratie helpt bij het organiseren van interne competities en zorgt ervoor dat hun inspanningen correct worden verwerkt.


Bedenk een Doel voor de Opbrengst:

Door een doel voor de opbrengst te bepalen en zichtbaar te maken, weten de leden waarvoor ze het doen en wat ze aan de mensen kunnen vertellen als ze de eendjes verkopen. 

Interne Competitie Stimuleren:

Creëer interne competities binnen de club om de verkoop te stimuleren. Overweeg het opzetten van prijspakketten voor de leden of teams die de meeste eendjes verkopen. Voorbeelden van prijzen kunnen zijn: cadeaubonnen, extra trainingssessies, sportuitrusting, of zelfs een teamuitje. We zorgen voor wekelijkse updates over het aantal verkochte eendjes per lid of team, zodat jullie de prestaties kunnen volgen en stimuleren.

Kosten en Opbrengst:

Elk eendje wordt verkocht voor €5,- plus €0,29 aan iDEAL kosten. Jullie club ontvangt 80% van de opbrengst na aftrek van eventuele kosten. Jullie ontvangen een financieel overzicht na afloop van het evenement. 

Flyers:

Jullie kunnen de verkoopflyers ophalen bij Dorpshuis De Dregt in Schellinkhout. Deze flyers zijn essentieel voor de deur-aan-deur verkoop en andere promotieactiviteiten. Bel +31642710575 om het ophalen af te spreken. We raden aan om 50 flyers per verkopend lid op te halen. Het lid kan natuurlijk dezelfde flyer vaker gebruiken. Heb je meer flyers nodig? Neem gerust contact op.

Verkoop op Drukke Locaties:

Moedig leden aan om op drukke locaties te gaan staan waar veel voetverkeer is, zoals winkelcentra, markten, of grote evenementen in de stad. Dit verhoogt de zichtbaarheid en verkoopkansen. Zorg wel dat er geen flyers in de natuur achtergelaten wordt. 

Deur-aan-deur Verkoop:

Deur-aan-deur verkoop kan zeer effectief zijn, vooral in eigen buurt of gemeenschap. Zorg dat leden zich netjes presenteren en duidelijk uitleggen waarom ze fondsen werven.

Linkgenerator en Online Verkoop:

Informeer je leden over de linkgenerator die we beschikbaar stellen op https://eendenrace.nl/eendjes-verkopen/. Hiermee kunnen ze een persoonlijke verkooplink aanmaken die ze gemakkelijk via WhatsApp of andere sociale media kunnen delen met vrienden en familie.

Sponsoren Zoeken:

We zijn actief op zoek naar bedrijfssponsors om de kosten te dekken. Als jullie contacten hebben met bedrijven die geïnteresseerd zijn in sponsoring, moedig hen aan om de pagina https://eendenrace.nl/hoorn/ te bezoeken voor meer informatie over sponsorpakketten.

Door deze strategieën te implementeren, kan jullie club niet alleen meer fondsen werven, maar ook de teamgeest versterken en de betrokkenheid bij de gemeenschap vergroten. 


Laten we er samen een succesvol evenement van maken!

Heb je vragen of opmerkingen?


Mail ons op clubs@eendenrace.nl of bel ons op +31642710575